A 2014-es év színe: Ragyogó orchidea

Ági, 2013. december 18. szerda

Mint minden évben, idén is kiválaszotta a Pantone színtechnológiai vállalat az év színét, amely szerintük meg fogja határozni a kifutók világát és irányadó lesz a design összes területén. A 2014-es év választottja pedig nem más, mint a ragyogó orchidea.

A Radiant Orchid fantázianevet viselő szín, a Pantone 18-3224-es kóddal rendelkezik, körülírni meg úgy lehetne, hogy a fukszia és lila harmóniájának keveredése, enyhe rózsaszínes beütéssel. Ez a szín önbizalmat sugall és túlcsordul az életörömtől, a szeretettől, az egészségtől.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute igazgatójának szavait idézve: „Ez egy kicsit különc szín és nem is alapszín, ez felhívás az újításra. A lila színek családja kreatív dolgok készítésére sarkall”.

Az orchidea már belopta magát a divat világába is, hisz szerepelt már a Max Mara, a Gucci, a House of Holland, a Missoni és a Temperley London 2014-es tavaszi-nyári kollekcióinak bemutatóján is.

És nem csak a kifutón, de az oltárhoz vezető úton is végig kisérheti a szerencséseket, legyen szó a menyasszonyi csokorról, a ruháról, a tortáról vagy az asztali dekorációról.

Ez a hangsúlyosan női szín, nem csak rajtunk, de körülöttünk is nagyon szépen tud mutatni, csak nem szabad tulzásokba esni vele. Egy fal, egy kép vagy akár egy csokor virág is csodákat képes tenni a lakásunkban és nagyon jól passzol a limezöld, a fehér és a szürke árnyalataival.

Lássuk be, tényleg egy magával ragadó színnel van dolgunk, amely kislányos bájt, ártatlanságot, üdeséget és egy csipetnyi szenvedélyt kölcsönöz viselőjének.

Mit szóltok, meghódítja az orchidea a szekrényeinket is?

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,