2013 menyasszonyi ruhái (I.)

Anna, 2012. április 18. szerda

A divat berkeiben megszokott dolog, hogy jó fél évvel előre van tolódva az élet: tavasszal már az őszi-téli trendek vannak a kifutón, ősszel meg már a következő tavaszi-nyáriak. Senki nem akad fenn azon az apróságon, hogy míg kinn hétágra süt a nap és 30+ °C van, addig a divatshow kifutóján prémes télikabátokban vonulnak a modellek.

Kenneth Pool csodaszép ruhái

Az esküvőszervezésben és az esküvői ruhák világában még ennél is jobban fel van gyorsulva az élet. Még csak 2012 tavaszát írjuk, de az éppen zajló new york-i Esküvői divathét és -vásáron már a 2013-as tavaszi kollekcióikat mutatják be a legnagyobb tervezők.

A Belle Magazine helyszíni tudósítója összefoglalta a NY Bridal Fashion Week kifutóinak legjellemzőbb trendjeit. Ebből szemezgettünk. 

#1 Habos szoknyák, nagy volumen.

Légies és éteri, mégis lélegzetelállító lehet a hatás.

Amsale 2013 tavaszi kollekció

Amsale, Oscar de la Renta

#2  (Alig) Fedett vállak.

Nemcsak vállnélküli menyasszonyi ruha létezik! A vintage stílus nagyon menő, így ezek a sejtelmes vállak és felsőrészek is reneszánszukat élik.

Reem Acra, Christos

#3 Túlméretezett díszítés.

Aki szereti az enyhe túlzásokat, annak tetszik majd ez a trend: virágok, masnik, fodrok – minél nagyobb, annál jobb!

Reem Acra

Amsale, Ines di Santo

#4 Kristályos csillogás.

Egy ilyen, apró kristályokkal gazdagon díszített ruha garantáltan Hókirálynővé varázsolja a menyasszonyt. A csillogó jégkristályok méltó párja lehet: ideális ruha egy téli esküvőre.

Monique Lhuillier, Reem Acra

#5 Csipke, az örök klasszikus.

Mindig is nagy slágernek számított a csipkés menyasszonyi ruha, Kate Middleton tavaly tavaszi királyi esküvői csipkecsodája óta meg különösen. Nem csoda, hisz gyönyörű lehetőségek rejlenek a csipkében.

Kenneth Pool

Oscar de la Renta, Amsale

#6 A félvállas ruha.

2012-ben nagyon trendi, jövőre is töretlen a népszerűsége a görög istennőket idéző ruháknak.

Amsale, Monique Lhuillier

#7 A rövid.

Ritkán látni mifelénk menyasszonyokat, akik bevállalják a rövid menyasszonyi ruhát, pedig nagyon fiatalos és pimaszul sikkes tud lenni!

Amsale, Ines di Santo

#8 A piros és árnyalatai.

A mi kultúrkörünkben hagyományosan fehér a menyasszony ruhája, hiszen ez a szín a tisztaság és a szűzies báj jelképe. Ma már nagyon elterjedt, hogy a hófehér helyett a fehér valami nagyon halvány árnyalatát válaszják, mint a halvány épp-hogy-rózsaszín, pezsgőszín vagy elefántcsontszín. Ám más kultúrákban más hagyományok vannak, például Kínában (ott amúgyis szeretik a pirosat…) a menyasszony színei a vörös palettájáról választandók, ez a szerelem hagyományos színe is. A tervezők talán innen merítették az ihletet, hiszen voltak piros ruhák – sőt, Vera Wang teljes 2013 tavaszi menyasszonyi kollekciója vörösárnyalatú ruhákból állt.

Vera Wang

Romona Keveza, Oscar de la Renta

Egy következő, jórészt csak képekből álló bejegyzésben majd következnek a kedvenceim a 2013-as esküvői szezon legszebb designer menyasszonyi ruháiból. Inspirációra fel!

a bejegyzés a Belle cikke alapján íródott, képek is onnan, illetve lovellabridal.com és fabsugar.com

Te viselnél rövid és/vagy színes menyasszonyi ruhát? (A fehér halvány árnyalatai nem számítanak!)

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,