Tedd látványossá fényképeidet!

thistlelittle, 2010. október 31. vasárnap

Mivel mindenkinek kb. 182837636423… digitális fénykép lapul a könyvtáraiban, és ezek nagy része az interneten köt ki: a Facebook-on, Flickr-en, Picasa-án vagy a millió hasonló website egyikén, arra gondoltam, hogy most bemutatok két alternatívát arra, hogy hogyan lehet egyszerűen látványosat változtatni fényképeinken, anélkül, hogy fekete öves Photoshop mesterek lennénk.

Az első egy letölthető program, amely arra való, hogy szép analóg fényképezőgépes színeket varázsoljon digitális fényképeinkre, a neve Toycamera.

Elég sok beállítás áll a rendelkezésünkre, hogy Lomos, Polaroidos, vagy esetleg fekete-fehér hatást érjünk el. Ha szeretnénk, még Polaroid keretet is tehetünk a fotó köré.Ha valaki kedvet kapott hozzá, akkor ITT megtalálható.

A második egy online program, amely nagyjából 100 évet fog öregíteni fényképeinken. Szépiás felületet von a képekre, és rengeteg hibával, karccal, szemcsével gazdagítja a fotográfiát.

Pont így:


A website, alap nyelve Japán, úgyhogy amint landol valaki az oldalon, a jobb felső sarokban található English gombra kattintva már a barátságosabb Angol nyelvvel találja szemben magát. Innen már csak két klikk választ el az eredménytől: Upload és Download.

Erre a sitera ITT lehet rábukkanni.

Kellemes perceket, sok játszadozást és szép képeket mindenkinek!!!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

 1. keli:

  Hm … itt két másik tipp:
  – fektess egy kis energiát bele, hogy megtanulj jobb képeket készíteni.
  – ha filmes hatást akarsz, miért nem próbálkoznál inkább egy filmes géppel. Az ócskán kb. 10 lejért vehetsz egy régi SMENA-t, filmet bele és hajrá.

  Csak azért mert nem Photoshop-ot használsz, még ugyanúgy “kozmetikázottak” a képeid és boldog lehetsz, hogy ugyanolyan “stílusod” van (gyk nincs), mint a szoftver másik tizenötmilló felhasználójának. yay!

 2. edina:

  nekem nagyon tetszenek ezek a kepek a szineik miatt.. nincs annyira profi fenykepezom, hogy ilyen szep szines hatast erjek el, ezert le is toltottem a programot, de a tovabbi instalalasnal sajnos elakadtam:-s..