Személyes történetek ezüstfonálon

Anna, 2012. november 27. kedd

Csodaszép ékszerek, a te történeted karkötővé fűzve. Nemrég szerettem bele a Pandora személyre szabható karkötőibe. Megmutatom őket nektek is!

A Pandora nevéhez hűen minden szépséggel ékes, igazán igényes ékszereket árul. Gyűrűket, nyakláncokat, fülbevalókat is, de legismertebb (és legkedveltebb) termékük a személyre szabható karkötő, amelyre te választhatod ki, hogy milyen díszek (charm-ok) kerüljenek. Ezek az apró bigyuszok készülhetnek ezüstből (a Pandora ékszerek nagyrésze finom ezüst), aranyból, muránói üvegből vagy különleges trópusi fából. Az egyszerű gömb-díszektől a legapróbb részletekig kidolgozott miniatűr dolgokig több mint hatszázféle dísz közül lehet választani, így teljesen személyes karkötő készülhet.

Sokan egy alap-karkötővel kezdik (ajándékba kapják vagy önmagukat ajándékozzák meg vele), aztán meg az élet minden számukra fontos eseményekor hozzáadnak egy újabb charm-ot: például baglyot diplomaosztóra, mini Eiffel-tornyot egy párizsi út emlékére, bármi személyeset esküvőre, évfordulóra, gyermekszületésre. vagy csak úgy. Cipőmániásoknak van miniatűr cipellő, sportolóknak első díjas kitűző, de van szerencsehozó lóhere, katicabogár, ébresztőóra a könnyű felkelés reményében vagy mini-Buddha is. A talizmánokat itt nézheted végig, a Pandora honlapján a saját karkötődet is megtervezheted. Álmodozni, tervezgetni még akkor is érdemes, ha esetleg nem költenél ilyesmire (mert nem olcsó szórakozás Pandorát gyűjteni…). Az a jó, hogy akár egy-két talizmánnal is szépen mutatnak ezek a karkötők.

Szép ajándék egy ilyen Pandora-ékszert ajándékozni születésnapra, házassági évfordulóra, anyák napjára, más jeles eseményre (vagy csak úgy), akár egyetlen, személyre szóló talizmánnal is. Tipp karácsonyi ajándéknak :) A nagyobb városokban mindenhol van Pandora-partner ékszerbolt, további részletek a honlapjukon.

A Pandora ékszerek 30 éves története másfél percben:

A görög mitológiában Pandóra (“minden ajándékkal ékes”) volt az első nő, akit Zeusz kérésére Héfaisztosz isten teremtett, agyagból formálva meg őt. Az istenek ajándékaikkal halmozták el Pandórát: Héra a ruháit és az ékszereit, Afrodité a szépségét, Apollón zenei tehetséget és a gyógyítás képességét adta neki, Athéné varrni és szőni tanította, Hermész az ékes beszéd, az édes hazugság és a meggyőzés képességét ajándékozta. Egyszóval igazi Nőt alkottak, aki persze kíváncsi is volt. És ez okozta a bajt. Történt ugyanis, hogy mielőtt a földre küldték volna Pandórát, Hermész ajándékozott neki egy szelencét, de a lelkére kötötte, hogy nehogy kinyissa azt. Pandórát ette a fene, hogy vajon mi lehet a dobozban és kinyitotta. Ekkor szabadult ki az összes nyomorúság onnan, ami az embereket sújtja: betegség, bánat, szegénység, bűn, ínség, szenvedés, keserűség, öregség, gond, irigység, gonoszság. Az egyetlen kiszabadult jó a szelencében a reménység volt, ezért is reménykednek az emberek a legnagyobb bajban is, hogy majd minden jóra fordul. Zeusz büntetésül szánta ezt a szelencét, amiért Prométeusz ellopta a tűz titkát. Tudta, hogy az női kíváncsiság végtelen, ki is használta ezt (és inkább hibáztassák Pandórát, mint őrá haragudjanak valami más büntetésért – Zeusz dörzsölt fickó volt). Pandóra története többféle változatban ismert, és sok hasonlóságot mutat a zsidó-keresztény mitológiából Éva történetével: az agyagból formázott Nő miatt szív az emberiség. (a wikipédia alapján)

Címkék: , , ,

2 hozzászólás ”

  1. S.:

    Khm, nem akarok kötekedni (nem is néztem különösebben utána), de valaki elmondaná, hogy ez mivel több mintha egy karkötőalapra raksz általad kiválasztott gyöngyöket?:)

  2. Anna:

    @S. ez ízlések és választások kérdése, nem más :)