KOCKÁS KUKKOLÁS

GG, 2008. október 5. vasárnap

Ősszel menetrendszerűen megjelennek a kockák, de az idei szezonban mintha még dominánsabban jelentkeznének. Ezen nincs mit csodálkozni, miután a nagy divatházak mindegyike becsempészte az őszi-téli kollekciójába. Nincs menekvés, a hideg időszakra minden fashion victim számára megkerülhetetlenné vált ez a minta.

Személy szerint soha nem rajongtam igazán a kockákért, ennek ellenére mindig különös vonzalmat éreztem a kockás nadrágok bohókás hangulata iránt. Azért, hogy ez a vonzalom elmélyedt, sőt, bejegyzéssé formálódott, a Dolce&Gabbana kollekció skót kockás maxi ruhái tehetők felelőssé. Egyszerre vidámak és tekintélyt parancsolóan arisztokratikusak, nem lehet észrevétlennek maradni bennük.Elég volt azonban egy gyors pillantást venni az üzletek felhozatalára, hogy rájöjjek, ezen hossz és anyagbőséget nem kedveli a konfekcióipar, és inkább a bejáratott modellekre hajt. Körülnézve azonnal a kockás rakott miniszoknyákba botlunk, ezt a szabásvonalat egyszerűen lehetetlen kirobbantani a mainstreamből.A japán iskoláslányok egyenruháját idéző rövidségű modelleket először a punk irányzat tette kötelezővé, pár éve minden üzletben neonsárga és – rózsaszín változatokban tették próbára a tűrőképességünket. Szerencsére ennek már vége, és a mini mellett változatos kabát, ruha, sapka, táska és cipőmodellekkel csillapíthatjuk a minta iránti éhségünket.Ha egyetlen darabra akarjuk épiteni a kockás imidzst, megéri beszerezni egy inget. Olyat válasszunk, amit rakott ujjakkal, fodros részekkel tettek érdekessé alkotói. Bátrabbaknak jöhet a kockás ruha, hozzá természetesen kockás balerina cipő illik. Noha szabályként él a köztudatban, hogy kockást nem keverünk kockással, a D&G páros megmutatta, hogy egy ilyen mintájú harisnya látványosan dob az összhatáson.[gg]

Címkék: , ,

8 hozzászólás ”

 1. Etelka:

  Nagyon jók a fotók. Legközelebb kérünkszépen árakat is.

 2. admin:

  ha jól emlékszem, az ingek 80 lejbe kerülnek, a ruhák ára 120-200 lej, a kabátoké 200 és 300 lej között van, a nadrág és a cipők kb. 150 lejért vásárolhatok meg, legközelebb viszek magammal jegyzettömböt is ;)

 3. Köteles:

  A Ralph Lauren-kollekcióban is láttam néhány vonzó kockát.
  Kérhetünk tanácsot arra is, hogy a kockás/virágos/csíkos vegyíthető-e az idén?

 4. dieselbee:

  Janyok!

  Ti bealltatok a probafulkebe fotozni?!?! Kivancsi vagyok mi volt az elado nenik velemenye minderrol! :-))))

 5. Iza:

  én sem különösebben szeretem a kockásat, de ezeket a kabátok aszem bevállalnám, különösen a Zara-t

 6. Andi:

  Bravo Gertrud!!ugyes vagy!! Hu maradsz a hirnevedhez;)

 7. GG:

  Kedves Köteles, idén ősszel a kockást csak kockással lehet vegyíteni, esetleg az ing alá felvehetünk mintás pólókat, a kockás kabátot pedig egy selyemfényű ruhával tehetjük igazán alkalmivá

 8. kgy:

  A Gertrud által írtakat azzal egészíteném ki, hogy mára már nem érvényesek azok az öltözködési szabályok, amelyek tiltják a különböző mintás daraboknak a társítását. Az őszi kollekcióban D&G a különböző színű és méretű kockákat társította, Just Cavalli pedig virágost a kockással. Te is bátran szabadjára engedhetet a fantáziádat, csak maradj meg az ízlésesség határain belül!