Gerilla kötés

thistlelittle, 2010. november 15. hétfő

cérna

Nemrég kaptam egy e-mailt az egyik levelező listára, hogy valaki szombat esti kötőklubbot szervez a lakásán, mivel itt az ősz, jön a tél és csak úgy, mert kötni jó. Nem sokkal később pedig rábukkantam erre az utcai kötögető mozgalomra, akik különféle tárgyakat, használati eszközöket borítanak be színes patchworkszerű munkáikkal, mosolyt kötve az érdeklődő járókelők arcára.

mankók

bicikli

Gerilla művészmozgalomszerűen működik a dolog, megbeszélik, hogy és mikor találkoznak a kötő klubb tagjai és, hogy éppen mit fognak bevonni a színes, téli viselettel, telefonfülkét, buszt, biciklit, fát, egy oszlopot…bármit, aztán kivonulnak és megcsinálják.

kötött smart

Több helyen is fellelhetőek e furcsa mozgalom képviselői, Amerikában, Ausztráliában, Kínában és Európa több országában. Viszont sem Magyarország sem pedig Románia nem látható a vagány rózsaszín kötőtérképen, pedig van egy-két tárgyat nem ártana letakarni egy nagy színes terítővel.

Tehát hajrá hajrá kötögetők, fotelekre, kakaóra, forralt borra és természetesen kötőtűre fel!!!
Az fentiekben látható képek, és ezeken kívül még sok más böngésznivaló megtalálható a Knit the City és a Knitta, Please weboldalakon.

Címkék: , , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

  1. Ago:

    Mindjart befejezem a salam:).Hova kossem ki?
    Akkor a terkepre is felkerulunk?

  2. amoba:

    Hamarosan ez is vandalizmus lessz es buntetik :))