Divatbemutató a Várkert bazárban? Igen, újra megtörtént! Ezeket láttam

admin, 2018. november 5. hétfő

A hétvégén második alkalommal is ellátogattam a Budapest Central European Fashion Weekre. A Várkert bazárban szervezett, kitűnő hangulatú bemutatókról hoztam egy kis ízelítőt.

És hát milyen is lesz a bemutatott márkák tavasz-nyári kollekciója?

Először is színes, nagyon sok bemutatón domináltak az erős színek, például a kanárisárga, vagy az élénk narancssárga. Emellett minden egyenes ruhadarab olyan motívumokkal, szabással volt elkészítve, hogy viselője még egy szürke tavaszi estén se vegyüljön el a fast-fashion kavalkádban. A márkák túlnyomó része ready to wear kollekciót mutatott be, ezért még a divat világába kevésbé beavatott szemek is élvezték a divatbemutatókat.

 

Egy fontos újítás a májusi bemutatókhoz képest, az a nézőtér kialakítása volt. Májusban az őszi-téli kollekciót csak pillanatokig láthattuk, mert a nézőtér kialakítása kör alakú volt, most viszont több szektorra osztották a teret, s hosszan vonultak a kifutón a modellek. Így a bemutatott ruhákat is sikerült jobban megcsodálni, egyszer közelebbről láttuk, egyszer távolabbról. Picit fotózni is könnyebb volt.

Az előtérben felállított standok mellett egy külön pop-up store-t is berendeztek azok számára, akik különleges ruhákat szeretnének vásárolni a divatbemutatón megjelenő márkáktól.

A divatbemutatók utáni partikat az Ötkertben tartották. A rendezvény nagy előnye, hogy az ember személyesen találkozhat különböző hírességekkel, és szóba is tud velük elegyedni, hiszen az egész rendezvény hangulata családias, közvetlen.

A bemutatókon a kezdők mellett ismertebb tervezők ruháiban is felvonultak a modellek, láthattuk Zoób Katti ruháit, a Nanushka új kollekcióját, illetve a Celeni új kreációt is. Emellett helyet kaptak kisebb tervezők is, mint például a Romani Design, amelynek a ruháit a színes roma viselet ihleti.

Az eseményen sok nagyon elismert influencer és újságíró is megjelent, meghívták például Bryanboyt, akinek az instagramja, több, mint 650.000 követőt számlál. Bryan a Nanushka ruháit viselte (legalábbis ezt reklámozta Instagram oldalán).

View this post on Instagram

Budapest vibes 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 #BCEFW

A post shared by Bryanboy (@bryanboycom) on

Vele még nekem is sikerült egy közös képet lőni.

De ott volt Savinachaiyj is.  Ő is a Nanushka ruháit reklámozta.

Természetesen most is ott volt a nagykárolyi vlogger lány, Dragos Karin. Ő Abodi Dóra ruháit hordta a bemutatók alatt.

Ott volt a  jelenleg Düsseldorfban élő Gutu Beatrice, de nem tudjuk, sajnos, hogy mit viselt.

View this post on Instagram

Cruising on Danube 👁⚓️ #bcefw

A post shared by Beatrice Gutu (@beatrice.gutu) on

A lengyel Vogue szerkesztője, Asia Typek is ott volt Budapesten, akinek a beszámolója itt olvasható.

View this post on Instagram

Be a @nanushka girl .., Budapest

A post shared by 📷 by Asia Typek (@asiatypek) on

Az olasz Vogue szerkesztőjének, Alberto Calabresének a cikke pedig  itt érhető el.

Meghívták az Olaszországban élő Orazio Scelsát, akinek “csak” 15 ezer követője van az Instagramon:

És a  rendezvény házigazdája Epres Panni volt. Panni Tomcsányi Dóri által tervezett ruhákat viselte.

Tamás Endre

Címkék: , , ,