Cluj Fashion Week – I. nap

Schiap, 2010. április 16. péntek

Hihetetlen. A tegnap csak ennyivel tudtam nyugtázni azt, ami a Napoca szállóban történt. Divathét Kolozsváron igazi szervezéssel, igazi résztvevőkkel, igazi celebekkel. És azzal a sok izgin öltözött résztvevővel. Ja, és elérhető közelségben. Kicsit olyan érzésem van, mint az első Félszigeten. Történelmet írunk. Lehet bámészkodni és csodálkozni. Azt játszuk, hogy nagyok vagyunk és ez a legtöbb esetben és ebben a régióban bőven elég ahhoz, hogy tartalom is kerüljön a formába. Komolyan.
Tehát ott ültünk a szálló emeleti nagytermében a kifutó két oldalán piros bársonybevonatú székeken. Első sorban a celebek: Diane Pernet, az Universitatea de Arte si Design (UAD) tanárai, Maurice Munteanu (The ONE), Marian Palie (ELLE) a Bolero újságírói és néhány blogger, közülük maradjunk most a MauVert két bloggerénél – kövessék őket… Mert igencsak lelkiismeretesen tudósítanak. És szépen építik a hátországot. Van minden: meghívó, napszemüveg, fényképezőgép(ek) és kamerák, promóanyag a székeken, óriási kivetítők, catwalk, fényszórók – mint az “igazságban”.
Front row.

De azért nehogy túl komolyan vegye bárki is. A kezdeményezés nagyszerű és az elsőfesztiválos bakikat sem lehetne hosszan sorolni. A regisztráció zökkenőmentes, a honlapon szereplő információk korrektek, mindenki mindig tudja, mi a dolga. Némi csúszás van azért, de hát elitebb helyeken is előfordul (persze, Callisti nem Marc Jacobs, hogy másfél órát várakoztassa a közönséget).
Először is gyerünk a kulisszák mögé.

Háttal egymásnak.

Retroszemüvegesen.

Háttal.

Háttal.

Alulnézet.

A bemutatott kollekciók tegnap este. Sorrendben:
CALLISTI-Ausztria

Iasi George Enescu Egyetem

Alexandra Calafeteanu

Ada Bucsa – cipők: Robert Redmond

És még egy. Ó, szent agresszió.

Bianca Pop – cipők: Christelen B
Lulu’Ah – cipők: LaPucci
Wilhelmina Arz
UAD-Cluj

Silvia Serban – kiegészítők: Alina Bencila / Ligia Stan

Dóra Abodi – cipők: Otter

A kollekciókról sokat nem akarok írni. Igen, jók is, kevésbé jók is. Egyelőre viszont szokjunk hozzá, hogy minidivatfőváros less Kolozsvárból. Aztán jöhet a többi.
Azt viszont nem tudom elhallgatni, hogy a fekete alapon fehér betűk egy kis ciklámennel fűszerezve nem a legextrább és legjamaisvubb dizájnkoncept.
Mindjárt indulok a II. felvonásra. Az este szerencsére eldöntöttem már, mit fogok felvenni.
Nem egyszerű. :)
Schiap

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás ”

  1. kgy:

    Engem igazán foglalkoztat, hogy hová lehet majd sorolni a kolozsvári divathetet? Húzós nevek jöttek el a rendezvényre, viszont eléggé visszafogottak azok, akik a iaşi divathetet szervezik.

  2. Beango:

    Divattervező pályázat fitaloknak

    http://beango.blogspot.com/2010/04/divattervezo-palyazat.html