Bolhapiac: ócskaságok vs. kincsek

thistlelittle, 2010. november 22. hétfő

A következőkben egymáshoz nem illő, a jó ízlés határait sértő képek láthatóak, aki nem bírja az ilyesmit, az azonnal hagyja el az oldalt :) . Azoknak, akik mégis maradtak: a képeken egy bolhapiac kincsei láthatóak.

Állati

Mivel ócskapiac, bolhapiac, ószer, zsibi stb. nélkül nem szombat a szombat (vasárnap a vasárnap), ezért meglátogattam Hollandia állítólagos legnagyobb ócskapiacát. Miután kifizettük a belépőt, teljesen elmaradt az itthon megszokott feeling… Fedett hangár, rendezett sorok, szépen egymáshoz illesztett asztalok és elrendezgetett portékák sokasága várja a nézelődőket.

Teás
Kezek, pincér, ezüst tálca

Az egész olyan, mint egy hatalmas múzeum, mész előre, ide-oda forgatod a fejed megcsodálod a régiségeket, megnézed a felárazott tárgyakat és miután az előtted lévő odébb araszolt, szépen sorban te is megtekinted, hogy mit rejt a következő asztal: ócskaságot, vagy kincset?

Porcelán babák
Próbababa

Egy idő után azonban rájön az ember, hogy a kíváncsiság hiábavaló, az örök kérdés fölösleges, hiszen a 4,5 eurós belépő fejében, nem nagyon találhatja szembe magát az ember használt fogkefével, vagy margarinos dobozba gyűjtögetett rozsdás gombostűkkel.

Régi képek, porcelánok
Csipke gallérok

Van viszont vetítőgép, régi 3D-s képnézegetők, drága porcelán babák, és különleges bádogjátékok, csipkék, cipők, kalapok, értékes dolog. Vannak még neonszínű földönkívüliek, meztelen próbababák, kitömött állatok, és régi fotográfiák…választékban nincs hiány. +Érzed, hogy itt sosem fognak letaposni, nem kell tolakodnod sem, ha meg szeretnél csodálni valamit, mindenki nagyon kedves és segítőkész.

Barbie

Régi kép és csipke

Játékok
Apró zongora és kék medve
Gombok

Valami mégis hiányzik, az aktív vásárlók és eladók közötti kapcsolat, amiről a bolha piac a nevét is kapta, a kiabálás, a kutatás a sok haszontalan junk között, hogy rábukkanj egy műanyag kerékre, pont egy olyanra, amilyen 3 hónapja tört le  a foteledről, vagy egy „gyönyörű”, giccses fülbevalóra, egy színes harisnyára, (aminek csak a hátsó felén van egy kis lyuk, és egy kis körömlakk csodákra képes alapon azonnal megveszed 5 pénzért), és igen, a manele, a sülő mititei szaga, a Balkán.

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

3 hozzászólás ”

  1. Ago:

    2010 poke in real life.Vegyel egy babakezet es bokdoss.Hm.Vagy mennyi esely van ra, hogy pont azt a fel kezet talalod,ami e te babadnak hianyzik?Latod ez a szepseg benne.Nem kell parokat gyujteni.Csak gyujteni.Csuklobol levagott kezeket:))

  2. Fülöp Attila:

    Vajon nem-e csak a megszokás miatt hiányzik a mics, a manele és a Balkán? Vajon nem-e pavlovi reflex miatt párosítjuk a jó dolgokat (mititei szaga, olcsóság, választék, közvetlenség) a kevésbé jó velejárókkal (kiabálás, manele, szemét (junk), lyukas harisnya, giccses fülbevaló, Balkán, kosz és a kerítés-mellé-hugyozás)?

  3. ladyrab:

    szerintem én ha eljuthatnék arra a bolhapiacra, egyáltalán nem hiányozna a balkán. most se hiányzik. az sem hiányzik, hogy itthon ha kimész egy bolhapiacra, a legtöbb áru frissen sült, fényes, ropogós, rossz minőségű bőr holmi, amiből a romák és a hasonló ízléssel megáldott jónép öltözik. dehát mindenki tudja, aki járt például fekete tó-n az utóbbi években. szóval a képeken mutatott kimért, tiszta, sorba rakott valódi értékes régiségek, és hozzájuk tartozó civilizáltság érzése nekem hiányozik, pedig sose láttam őket.