Boka-szinten és kicsit feljebb

GG, 2008. október 21. kedd

Bokacsizmák hallatán leggyakrabban a kifutón látható nyaktörő modellek jutnak eszünkbe, holott ezeknek sokkal szelídebb és hordhatóbb változatai is vannak. A francia divatbloggerek például a lapos változatra esküsznek, és már egy éve stabilan tartja magát a ruhatárukban. Felsorakozva a hosszúszárúak mellé a bokacsizmák a tavaly ősszel jöttek divatba, de az idén élik igazán reneszánszukat. Masnik, gombok, rojtok és csatok díszithetik, térdig érő ruhákkal, rövid-, illetve Capri-nadrággal, valamint szűk nadrágszárral érvényesülnek a legjobban.

Betty, a francia divatblogger kollekcióját összevetve az itthoni boltok kínálatával akad még behoznivaló, viszont a divat kozmopolitizmusának hála pár modell már nálunk is megvásárolható. Jellemző a hazai kínálatra, hogy a trendi modellek többségét nem a cipőboltokban, hanem inkább a ruhák mellé kiegészítőket is árusító üzletekben lehet fellelni (150-400 lej közötti áron).

Összehasonlításunk egyik vesztese a mokaszin, egyetlen bolt kínálatában véltük felfedezni, de mire visszatértünk volna lefotózni, sikeresen kiárusították az utolsó darabot is. Pedig az indiánok lábbelijéré emlékeztető surranókat a francia lányok rongyosra hordták a nyáron, rossz nyelvek szerint a bukaresti 30 plusz fokokban erről lehetett őket megismerni a turisták tömegében.

fotók: leblogdebetty + saját

[gg]

Címkék: , , , , ,

5 hozzászólás ”

 1. Nikoletta:

  Az első képen a piros csizma Bettys, vagy hazai szerzemény? Évek óta ilyen surranóra vadászok. :)

 2. GG:

  Betty az eBay-en vasarolta, igy nincs meg minden veszve ;)

 3. Iza:

  Nekem annyira megtetszett az egyik bokacsizma a Zaraban, hogy bár nem volt az én méretemben, muszáj volt megvennem egyet. Azelőtt az Orsayban vettem meg majdnem egy kabátot, ami egy számmal kisebb volt, de hát szerelem első látásra… Szerencsére mégsem vettem meg, mert most lenne egy egy számmal nagyobb csizmám és egy túl kicsi kabátom… :)

 4. laura:

  nekem a kék csizma tetszik,a második nagy kép… : ) olyat esetleg lehet kapni valahol?

 5. Nettyckeee:

  A második nagy kép alatt, a második kis képen levő kék csyizma tetszik:D Olyat, vagy hasonlót hol lehet kapni?