Ausztrál Divathét: divat a Föld túloldalán

Anna, 2012. május 9. szerda

Mozgalmas napok voltak az elmúlt héten Sydneyben: a déli félteke egyik, és talán legjelentősebb divateseménye zajlott az Operaház árnyékában. A teljesen nevén Mercedes-Benz Ausztrál Divathét (MBAFW) a new yorki testvéréhez szeretne felnőni, ami kissé nehéz, hiszen (mivel a déli féltekén épp őszi időszak van) nehéz lokálisan és globálisan is szinkronizálni a bemutatott trendeket. Évente csak egy Ausztrál Divathét van (nincs tavaszi/nyári és őszi/téli mint más Divathetek esetében), ezért egy kissé lecsó a kínálat. Az ausztrál éghajlatot és a divatvilág fél éves “sietését” figyelembe véve a most következő 2012/13 tavaszi/nyári kollekciókban a fürdőruhák mellett több őszies/télies darab is helyet kapott. Jellemzően helyi (ausztrál és néhány ázsiai (Asia Pacific) – keleti és délkeleti rész -, illetve Óceánia) designerek mutatják be a kollekcióikat.

Csak érdekességképpen az idei résztvevő tervezők listája a következő: Aje, Akira, Alice McCall, An Ode to No One, Aurelio Costarella, Bec & Bridge, Bless’ed Are The Meek, Bowie, By Johnny, Camilla, Carl Kapp, Christopher Esber, Dylan Cooper, Dion Lee, Ellery, Flowers For a Vagabond, Fernando Frisoni, Gail Sorronda, Gary Bigeni, Ginger & Smart, Hardwick by Mariana Hardwick, Jenny Kee, Jayson Brunsdon, Johanna Johnson, Josh Goot, Kirrily Johnston, Kooey Australia, Ksubi, Lisa Ho, Lisa Maree, Manning Cartell, Magdalena Velevska, MATICEVSKI, Mens Show, Michael Lo Sordo, Miss Unkon, nANA jUDY, New Generation 1, New Generation 2, Oroton, Raffles International Designer Showcase, Romance was Born, Roopa Pemmaraju, Sara Phillips, Song for the Mute, Style Hong Kong, Suboo, Talulah, The Innovators, Toi Et Moi Sydney, Watson X Watson, Winson Tan, Whitney Eve and WE by Whitney Eve, We Are Handsome és Zimmermann. (wikipédia)

A teljesség igénye nélkül válogattunk egy jónéhány képet a MBAFW kifutóiról, backstage-fotói közül és a streetstyle képsorozatokból.

Akira (backstage)

Alice McCall. A kritikusok szerint a kollekció egy része olyan volt, mint a magyar népviseletbe öltöztetett orosz babuska-babák. Eléggé pozitívan fogadták a kollekciót, a matyóhímzés pedig egyre divatosabb a high fashion köreiben. Erre büszkék lehetünk!

An Ode to No One

Aurelio Costarella dark glamour kollekciója

Aurelio Costarella

Bless'ed Are The Meek

Camilla

Carl Knapp (backstage) - 'A tetovált lány'-t idézték a modellek

Chailie Ho

Christopher Baldwin

Collecting Pretty Boys

Gary Bigeni. geometria minimál

Gary Bigeni. geometria maximál

Gary Bigeni. patternblocking

Ginger & Smart (backstage)

Johnny

Kooey

Kooey

Mondovi

Oroton

Romance Was Born (backstage)

Stephanie Goerlach kötött cuccokat álmodott nyárra

Stephanie Goerlach

Toni Maticevski (backstage). lehelletnyi Amy Winehouse utánérzés: beehive-haj és hangsúlyos szemek

Toni Maticevski

Watson x Watson

Winson Tan

Winson Tan

Zsadar Men's

Zsadar Men's

MB Australian Fashion Week Street Style

képek: fashionising.com, vogue.com, fashionologie.com, australia.mbfashionweek.com

ha részletesebben érdekel Alice McCall (nem csak) matyómintás kollekciója, itt megnézheted.

PS. a Pinkdáma kettőszázadik bejegyzését olvastátok épp. :)

Címkék: , , , , ,