A lehetőségek stílusos tárháza

Delikates design, 2014. április 16. szerda

Valószínű neked is feltűnt, hogy a sok aktuális lifestyle irányzat közül az egyik legnépszerűbb a DIY, vagyis a „csináld magad”. Ha rendszeresen látogatod a kreatív közösségi oldalakat, mint például a Pinterest vagy az Etsy, akkor valószínű már szembesültél azzal a temérdek ötlettel, hogy hogyan tudnál trendi pólót, újraértelmezett lámpatestet, profi parti dekorációt vagy ékszert készíteni. S ha eddig úgy érezted, hogy ez nem a te világod, hogy nincs ehhez kézügyességed vagy túl körülményes bárminek is nekifogni, gondold meg újra – ez nem a profik asztala, itt biztosan vannak számodra is használható ötletek.

A gazdasági szakértők és trendelemzők szerint a DIY hullám a gazdasági válság hatására vált ennyire népszerűvé. A mai fogyasztók kevesebb pénzzel és több otthon töltött idővel rendelkeznek, ugyanakkor  a kreativitást, az egyediséget és az újrahasznosítást fontosnak tartják. Az egyedivé tett tárgyak, ruhák és játékok ma már a legdivatosabb kiegészítők közzé tartoznak. És, hogy te se maradj le a világtól, íme néhány megvalósítható ötlet, aminek nekifoghatsz. S hogy az interperszonális kapcsolataidat is erősítsd, hívd meg a barátaidat vagy családodat egy barkácsolós hétvégére.

1. Eredeti esküvő

Valószínű sokan álmodoztunk már egy rusztikus esküvőről, mezei virágokkal, kézzel festett irányjelző táblákkal,  házi szörppel és stílusos menüvel. Ha van egy jó baráti társaságunk, aki segíteni tud az előkészületekben, és kitartóak vagyunk a szervezést illetően, akkor semmi sem lehetetlen. Számtalan ötletet találunk, ha mi akarjuk a dekorációt, netán az előételt vagy a csokrunkat elkészíteni. S nem mellékes, hogy a barátokkal közösen töltött előkészületek életre szóló pillanatokat biztosítanak.

Források: mydiyweddingday.com, stylemepretty.com

eskuvo500

2. Ez gyerekjáték

Legyen szó társasjátékról, kerti sátorról vagy rongybabáról, a legjobb, ha te magad készíted el a gyerekednek vagy  barátaid gyerekének.  Az sem baj, ha nem vagy egy született ezermester és kedves naivságot sugall a kezed munkája, hiszen ezáltal még eredetibbek lesznek a játékok. Inspirálódhatsz gyereked rajzaiból, általad kitalált figurákból.

Források: craftgawker.com, madebyjoel.com

jatek578

3. Az én ötletem – az én házam

Ha meguntál egy régi bútort, ma már nem illik kidobni, át kell alakítani! De nem feltétlenül szűkséges, hogy elsőre a lakásod bútorzatán kísérletezz, kezdheted egy virágkaspóval vagy egy lámpával is. Az ötletek sora végtelen, kevés pénzből és egy kicsit több erőfeszítésből átalakíthatod a megunt részleteket.

Források: apartmenttherapy.com, creaturecomfortsblog.com

lampas

4. Haute cuisine barátoknak

Nem baj, ha nem vagy egy született szakács vagy cukrász, ha szeretsz kísérletezni és enni, te lehetsz a konyhakő ördöge.  S most nem feltétlenül a klasszikusokkal kezdeném a helyedben… A legmenőbb most egészségesen táplálkozni, és kipróbálni nyers, glutén- vagy szénhidrátmentes variációkat. Hidd el, ez már nem számít reformnak, sokkal inkább ez lesz a posztmodern klasszikus! Mindenképp hívj nyitott és humorérzékkel rendelkező közönséget a lakomára.

Forrás: sulia.com, justataste.com

fincsi

5.  Újraértelmezett divat

Ha úgy gondolod, hogy a tavalyi ruhatárad felét meguntad, s vágynál helyette valami rendkívülire, mindenképp próbálj meg új szemmel körülnézni a szekrényedben. Fesd át, vágd rövidre, kombináld újra a régi darabokat. A régi pólóból nyakék, az elhordott farmerból táska születhet. S hidd el, nem kell a 90-es  évek grunge hangulatába burkolóznod ahhoz, hogy újraértelmezett darabokat viselj magadon. A mai divat esztétikája sok mindent megenged, s ha a minimalizmusra törekszel, nem foghatsz mellé, biztosítalak.

Források: craftgawker.com, ispydiy.com

polo

Fotók forrása: stylemepretty.com, rainbowswithinreach.blogspot.com, heygorg.com, bloglovin.com, beadandcord.com